Meny Stäng

Förvara dina tidningar snyggt och smart

Tidningar och magasin finns i flera varianter och alla kan hitta något de gillar. Det finns allt från klassiska morgon- och kvällstidningar till glossiga magasin om mode, jakt eller djur. Man kan även finna tidningar för barn, samlartidningar och en hel del annat. Men hur ska man egentligen förvara de där tidningarna man vill spara på, eller som man bara inte har hunnit läsa? Här får du ett par tips på hur du kan förvara dem smart och snyggt.

Tidningskorgen rymmer många tidningar

En tidningskorg på golvet vid soffan rymmer flera tidningar. De är enkla att lägga ner, och beroende på korgens storlek kan det rymmas flera årgångar. En nackdel är dock att man måste riva upp hela korgen för att komma åt de nummer som ligger längst ner om man inte ställer alla tidningar upp. En annan nackdel med korgen är att det lätt samlas på hög i den och tidningar man är rädd om kan komma till skada.

Tidningsställ för samlarutgåvorna

Om man samlar på en tidning och vill se till att ha alla utgåvor i bra skick kan det vara bra att köpa tidningsställ eller tidskriftssamlare till dem. De finns i flera material men det vanligaste är att man har varianter i kartong eller trä. Tidningsställen kan placeras med ryggen ut i en bokhylla. Ofta finns ett litet fack på ryggen där man kan skriva vad stället innehåller. Då hittar man snabbt rätt årgång och tidning om man letar efter något speciellt. I tidningsstället står numren betydligt tryggare och man kan lätt städa bland tidningarna. Det är inte heller speciellt troligt att annat hamnar i tidskriftssamlarna.

Vägghängd förvaring för det du vill visa

Om du har tidningar du gärna vill visa, eller om du vill komma åt dem lätt kan en vägghängd förvaring vara bra att ha. Där kan magasinen enkelt sättas på plats och de dras bara ut när du vill ha dem. Förvaringen är också perfekt om du vill visa upp ett nummer som innehåller något särskilt, eller om du bara gillar tidningens framsida. Den här förvaringslösningen blir lite som förvaring och dekoration i ett. Eftersom förvaringslösningen hänger på väggen sparar du både hyllutrymme och golvutrymme. Det kan vara särskilt användbart i en mindre bostad.

Förvaring för morgontidningen

Morgontidningen är kanske inte en tidning man har hemma och sparar på. Men det kan trots allt vara så att man har den ett par dagar för att kunna gå tillbaka och läsa intressanta artiklar. Men i regel vill man inte ha tidningen liggande på bänken eller bordet hela dagen. Då kan det vara bra att ha ett ställ just för morgontidningen. En tidskriftssamlare brukar fungera bra. När den är full tömmer man den bara i pappersinsamlingen. Det blir både snyggt och praktiskt.