Meny Stäng

Gavlar till stringhyllor

En viktig komponent i hyllsystemet för String är gavlarna som håller upp det hela. Dessa finns i flera olika mått och antingen för att hängas på väggen eller ställas på golvet.

Olika typer av gavlar

Gavlarna finns i två olika modeller, där den ena är utav en modell som man hänger upp på väggen och som då har plats för en skruv både högst upp och längst ner. Den andra är istället en golvgavel som längst ner har ett litet ben att ställa mot golvet. Högst upp på denna gavel-typ finns precis som på den vägghängda ett hål för att fästa en skruv och detta är för att hyllan ska hålla stadig mot väggen.

Gavlar i plexiglas

Den klassiska stringhyllan har blivit ikonisk för sina stilrena metallgavlar. Men på 50-talet kom dessa komponenter även i materialet plexiglas, vilket då gav namnet till hyllan String Plex. Denna modell är inte lika förekommande, men är ett utmärkt alternativ om man inte vill välja den vanliga varianten. Det bör dock tilläggas att plexi-gavlarna enbart finns utav den vägghängda typen.

Olika storlekar på gavlar

Både de vägghängda och stående gavlarna finns i sin tur i flera olika mått, där du kan bygga såväl mindre hyllor som förvaring från golv till tak. De golvstående gavlarna har alla ett djup på 30 centimeter och finns i längderna 200, 115 och 85 centimeter.

De vägghängda däremot finns i två olika djup. Gavlarna finns i längderna 75 och 50 centimeter och bägge längderna finns med en bredd på 20 eller 30 centimeter. Om du ska bygga en hylla med dessa gavlar bör du vara noga med att du får med dig såväl gavlar som hyllplan i samma bredd så att dem passar ihop med varandra.

När du ska köpa gavlar till din stringhylla kan du välja mellan att köpa ett 2-pack eller en enskild gavel. Detta hänger ihop med det enkla sättet att bygga ut ditt förvaringssystem på. Om du sedan tidigare har två gavlar i ditt system kan du enkelt dubbla utrymmet för hyllplan och förvaring genom att köpa till en ytterligare gavel och hänga i anslutning till de som du redan har.