Meny Stäng

Vackra dockskåp

Dockskåp är populära leksaker som alltid finns i någon form i leksaksbutikernas utbud. Du kan välja att köpa dem online om du vill ha ett så stort utbud som möjligt att välja mellan, och även ha möjlighet att hitta lägre priser med någon rabattkod eller under en kampanj. Du kan också köpa ett begagnat dockskåp då många säljer sina äldre dockskåp på till exempel loppmarknader, på auktionssidor online eller i second hand-butiker. Sedan finns självklart också möjligheten att besöka en vanlig leksaksaffär som brukar ha åtminstone ett par dockskåp att välja mellan även om utbudet varierar beroende på hur stor affären är och var den ligger.

Att köpa dockskåp online

Att köpa ett dockskåp online är egentligen det enklaste alternativet, eftersom du kan sitta hemma framför datorn och välja bland hundratals olika dockskåp som kan levereras direkt till ditt närmaste utlämningsställe. Det finns många leksaksbutiker online, och utbudet brukar vara betydligt större där än om man besöker en fysisk butik. När du köper dockskåp online har du också möjlighet att utnyttja några av alla rabatter som erbjuds på nätet. Nätbutiker anordnar betydligt fler kampanjer än fysiska butiker på grund av den större konkurrensen online, och det finns nästan alltid någon slags rabattkod att utnyttja för att kunna handla lite billigare. Anmäl dig gärna för att ta emot nyhetsbrev från flera leksaksbutiker på nätet eftersom du då blir först med att få information om de senaste rabatterna och kampanjerna.

Att köpa begagnade dockskåp

Det finns faktiskt en hel del dockskåp som säljs begagnade, ofta för att barnen vuxit upp och inte längre är intresserad av att leka med dem. Men det går också att hitta äldre dockskåp från till exempel 50- eller 60-talet på loppisar, och dessa är ofta värda ganska mycket idag, särskilt om originalmöblerna och dockorna följer med. Du kan också hitta begagnade dockskåp online, och en hel del möbler och annan inredning som kan köpas separat. Tänk bara på den fraktkostnad som tillkommer när du köper något begagnat online, eftersom dockskåp är ganska tunga och totalkostnaden därför ofta blir betydligt högre än om du lyckas hitta ett begagnat dockskåp i någon second hand-butik istället.

Att köpa dockskåp i leksaksaffärer

De flesta leksaksaffärer säljer dockskåp, och många erbjuder också flera varianter att välja mellan. Då handlar det främst om dockskåp med olika teman och figurer såsom Mumin, Sylvanian Families, Barbie och Playmobil, men man kan också hitta mer klassiska dockskåp med vanliga dockor och möbler. Fördelen med att köpa dockskåp i vanliga leksaksaffärer är att man slipper vänta på att de ska levereras, och att de är helt nya till skillnad från om man köper dem begagnade. Det är också lättare att returnera eller byta ett dockskåp om man köpt det i en fysisk butik, och det kan vara bra att tänka på om man ska ge bort dockskåpet i present. Du har också möjlighet att titta på dockskåpet och se om det är av bra kvalitet och i den storlek du tänkt dig, vilket man ju inte kan göra när man köper ett dockskåp online.