Meny Stäng

Så blir du nöjd med ditt val av bokhylla

Bokhyllor är fina möbler som passar bra i alla hem egentligen, för fast denna möbel kanske förknippas med bokmalar kan ju bokhyllor även användas till mycket annat. Vill man ha en hemmabar där hemma, kan man ordna detta i en väl vald bokhylla, men stringhyllor eller vanliga bokhyllor lämpar sig även för samlingar av olika slag, för att visa upp prydnadsföremål, för förvaring av bruksföremål och mycket annat.

Alla bokhyllor är dock inte likvärdiga så för att du ska bli så nöjd som möjligt med en bokhylla du köper rekommenderar vi att:

Du läser på om olika material som bokhyllor kan tillverkas av

Äkta massivt trä är mest populärt, och inte bara för att detta är det mest traditionella materialet för bokhyllor utan även för att det är mycket snyggt. Tänk dock på att trät helst ska vara behandlat på något vis för att vara mer tåligt och t.ex. inte få fläckar så lätt, och att det kan blekas med tiden. Därför kan även olika konstgjorda material som plast eller plywood vara ett bra alternativ, framför allt eftersom detta ofta blir billigare än att köpa äkta trä, och det samma gäller olika metaller. Det är dock viktigt att man som köpare förstår vad varje material har för egenskaper, så känner du att du inte vet detta, läs på om varje material som du stöter på i din jakt på en bokhylla ordentligt för att få en ökad förståelse för detta.

Du väljer storlek med omsorg

Med detta menar vi två saker:

1. Att du ser till så att allt du vill ha i din bokhylla verkligen ryms i den, så att du slipper komplettera med någon annan förvaringslösning. Hur mycket som ryms i olika bokhyllor varierar nämligen väldigt mycket.

2. Att du ser till så att bokhyllan får plats på den specifika plats där du vill ställa den, och inte tar upp för mycket plats där. För att detta ska vara möjligt måste du så klart veta vilken plats det rör sig om, så att fundera noga på detta och vad den mest lämpliga platsen är, är viktigt i ett första skede.

Du väljer stil och design med omsorg

Vissa tror att alla bokhyllor ser likadana och lite tråkiga ut, men så behöver det absolut inte vara. Istället finns det gott om varianter som är lite mer intressanta i sitt utförande för den som föredrar det. De kan t.ex. ha olika dekorationer eller en ovanlig färg, för att bara nämna två exempel.

Stilen är viktig för att din bokhylla ska passa in i ditt hem och matcha annat du redan äger väl, så försök att utgå ifrån det du redan har när du väljer denna möbel så kommer slutresultatet att bli mest harmoniskt när bokhyllan ställs på plats.