Meny Stäng

Inredningstips som gör skillnad

Inredningstips

Kämpar du för att inreda ditt hem, så att det blir såväl inbjudande och hemtrevligt som stilrent? Det är inte alltid fullt så enkelt som det kan se ut i inredningsmagasin och på bloggar. Inredning kräver fingertoppskänsla, men det krävs även att du låter din personlighet lysa igenom. Det är trots allt inte ett skyltfönster du ska dekorera, utan en plats där du och din familj kan trivas.

Några enkla tips

Det finns några enkla tips som kan hjälpa dig en bit på vägen när du inreder. Det behöver nämligen inte vara svårt att skapa ett hem som är vackert och hemtrevligt utan att se stökigt ut.

  • Undvik överflöd. Det är inte svårare än det låter. Många tenderar att ställa in alltför många möbler och accessoarer i ett rum, i tron att det ska skapa större mysfaktor. Det enda det resulterar i är en stökig känsla. Välj därför både möbler och accessoarer med omsorg, och var sparsmakad.
  • Hitta en röd tråd och följ den. Nyckeln till att trivas i ett hem är att skapa en harmonisk känsla. Om du varvar tio olika inredningsstilar i varje rum, är det svårt att få till något harmoniskt. Välj därför ett tema eller en stil och håll dig till den.
  • Ta dig tid att välja textilier med omsorg. Faktum är att textilierna ofta glöms bort när det är dags att inreda. Det är verkligen ett misstag. De kan nämligen göra enormt stor skillnad. Med rätt val kan du åstadkomma ett mysigt hem som verkligen upplevs som unikt. Här har du din chans att sätta personlig prägel på bostaden. Välj material, färger och mönster som du verkligen tycker om. Använd gardiner, men kom även ihåg att mattor på golven gör stor skillnad. De ger en varm känsla och gör golven bekvämare att gå på. Dessutom har de en ljuddämpande effekt. Vill du göra hemmet vackrare kan även plädar och kuddar hjälpa till på traven. Även dessa finns i en uppsjö av material och färger. Det gör att du kan välja och vraka.

Så hittar du din stil

Så hittar du din stil

Vi har redan nämnt vikten av att hitta din egen stil. En naturlig följdfråga blir då; hur lyckas man med detta? Hur ska man kunna veta vilken inredningsstil man gillar? Det finns naturligtvis inget rätt sätt eller fel sätt, men ett smart sätt kan vara att läsa inredningstidningar och bloggar för att hitta inspiration. Tanken här är inte att du ska kopiera andras stil och sätt att inreda. Däremot kan du hitta inspiration och få idéer. På det sättet kan du se åt vilket håll du vill ta din inredning. Gör gärna ett besök hos möbelbutiken severins.se för att hitta stilfulla möbler och inredning.

Gör ditt eget färgval, och inred med accessoarer som du älskar.

Kanske lockas du av den lantliga inredningsstilen. Eller så är det den minimalistiska nordiska stilen som tilltalar dig mest. Det finns också många som lockas av rustika jaktstugor. Oavsett vilken stil du föredrar, så gäller det sedan att du hittar ett bra sätt att göra den till din egen. Gör ditt eget färgval, och inred med accessoarer som du älskar. På så sätt kan du skapa ett hem som du alltid vill komma hem till.