Meny Stäng

Vägghyllor och golvhyllor för alla rum

hyllor i alla rum

Hyllor är ett utmärkt sätt att ordna förvaring, oavsett om du har saker du vill visa för andra eller saker du vill gömma undan. Vägghyllor och golvhyllor finns för alla hemmets rum och vad du ska välja beror på vad hyllan ska tjäna för syfte.

Badrum

Badrummet kan lätt bli kaosartat då det är ett rum med en mängd olika artiklar, från hygienartiklar och smink till rengöringsmedel och handdukar.

Små nätta vägghyllor av glas hjälper dig att skapa ett fint stilleben av parfymflaskor, doftljus och andra mindre föremål. En liten ask som förvarar små smycken kan utgöra ett fint dekorativt inslag i badrummet, stående på en fin vägghylla.

För den med många hårvårdsprodukter, lotions av olika slag och andra vardagsprodukter, produkter som används ofta och ska finnas lättillgängliga, kan en rullvagn vara ett alternativ. En rullande hylla.

För den som inte vill ha en rullvagn, eller kanske som ett komplement till rullvagnen, finns också stående hyllor med olika många hyllplan. Förvaring, förvaring, förvaring!

Även duschen och/eller badkaret kräver en hylla eller två och för dessa finns särskilda hyllor. Kanske en hörnhylla i duschkabinen och en bräda över badkaret? Se till att hyllan är stor nog att få plats för alla nödvändigheter.

Ovanför handfatet har många ett spegelskåp men en del har bara en spegel. Har du bara en spegel är det praktiskt att sätta en hylla även där.

Sovrummet

Sovrummet bör hållas relativt rent från småprylar och stök – det sägs göra sömnen bättre. Men även i detta rum har de flesta många saker som måste förvaras och som inte passar att förvaras i garderoben eller i sängbordet. Kanske kan du komplettera med en hylla ovanför sängen? En hylla där klockan och örhängena kan plockas av, en bok förvaras och en lampa krokas fast.

Vardagsrummet

Det finns en mängd olika hyllor att välja på till vardagsrummet och här, precis som i de andra rummen, är det dina behov, din stil och vardagsrummets utformning som ska styra.

Ett hyllsystem är perfekt för den som har mycket att förvara. Ett hyllsystem kombinerar ofta stängda skåp med öppna hyllor varför du här lätt kan välja vad du vill visa och vad du vill gömma undan.


En snygg vägghylla från javamobler.se

En bokhylla är för många ett måste. En del har bokhylla i sovrummet, andra i vardagsrummet eller något annat passande rum. De flesta har många böcker och en bokhylla kan göras precis så stor som du behöver. Eller liten. En bokhylla är också enkel att integrera i ett hyllsystem.

Köket

I ett kök finns det en mängd produkter och de flesta har fler saker än de själva tror och vet om i just detta rum. Vissa saker används bara ibland – tänk till exempel på hur ofta du använder juicepressen, zestjärnet, struvjärnet, fritösen och äggkorgen. Andra saker används väldigt ofta, till exempel kastrullen, stekpannan, stekspaden, förklädet och saxen. Var sak bör ha sin plats så att de är lätta att hitta och de ska vara åtkomliga i relation till hur ofta de används. Du vill inte klättra efter kastrullen medan gjutjärnsgrytan inte behöver stå i vägen.

Förse ditt kök med mängder av skåp och hyllor. En fin vägghylla för det som ska vara lättåtkomligt och det som lyfter rummet utan att göra det rörigt. En hylla med täckta luckor för det som ska gömmas undan. En liten hylla för kryddorna om du inte har någon bra plats för dem kan vara ett tips!

Hallen

Hallen är ofta hemmets stökigaste plats. Här ryms gummistövlar, gymnastikskor, finskor och träningsskor med ytterkläder, skolväskor, handväskor, hundkoppel, cykelhjälmar, skohorn, nyckelkorgar och mycket, mycket annat. Här krävs förvaring, här krävs hyllor!