Meny Stäng

Praktisk förvaring och inredningsdetalj i ett

Någon form av hylla kan hittas i så gott som varje svenskt hem. Förutom de oändliga förvaringsmöjligheterna kan hyllan i sig användas för att sätta en egen prägel på hemmet. De kan fästas i eller lutas mot väggar eller ställas på golv, visa saker eller dölja saker. Det finns en hylla för varje behov och önskemål!

Praktisk förvaring

De flesta kan nog känna igen sig i att det är många saker som behöver någonstans att förvaras i hemmet. Vissa saker vill man ska synas, medan andra snarare önskas dölja. Hatthyllan och skohyllan är nästintill oumbärliga i hallen. Det är ofta mycket kläder och skor som ska samsas om en förhållandevis liten yta. Dessutom behöver det ibland gå snabbt att hitta till exempel nycklar, skohorn eller ett speciellt par skor. Smarta hyllösningar hjälper till att skapa struktur i hemmet och vardagen. På så sätt kan det fria utrymmet också maximeras, vilket inte minst är önskvärt i trängre rum och eller bostäder. Badrummet är ett exempel på ett sådant rum som många gånger inte är allt för rymligt, och i synnerhet inte om det delas mellan flera personer. Då blir förvaringen av hygienartiklar och dylikt av stor vikt.

Hyllor som inredningsdetaljer

Hyllor fyller även fler funktioner än bara förvaring. Till exempel kan de antingen själva bli snygga inredningsdetaljer eller en plats för andra sådana. En fin vägghylla kan vara ett alternativ till tavlor på en vägg. Fördelen med en hylla i någon stilren design (stringhylla) är att det som står på den enkelt kan varieras, kanske efter säsong. Böcker förvaras med fördel i en bokhylla. Även om det primära syftet med en sådan är just förvaring så är det en utmärkt idé att slå två flugor i en smäll och faktiskt göra bokhyllan till en fin detalj i vardagsrummet. En platsbyggd bokhylla kan till exempel designas helt och hållet utifrån eget tycke och smak och mer personligt än så kan det nästan inte bli.