Design Adventsljusstakar

Julen skymtar runt hörnet och första advent brukar för många vara en milstolpe, där julpyntet kan börja ta plats i hemmet. En utav de mest klassiska pynten, som återkommer i näst intill alla hem är adventsljusstaken där vi varje söndag fram till jul tänder ett nytt ljus. Tidigare såg dessa ljusstakar ofta väldigt lika ut, men idag så har en mängd olika designmärken tagit fram sina egna ljusstakar som passar bra till just detta.

En ljusstake som vid första anblick kan se något stel ut, men som verkligen lämnar öppet för din egen kreativitet är Square ljusstake från House Doctor. Den stora glaskuben kan du fylla med såväl julkulor, kottar eller någonting helt annat, för att få till en egen tvist på det hela. Genom att byta ut pyntet så kan den passa framme även under andra delar av året.
square ljusstakeEn annan ljusstake med ett lite mer lekfullt, men samtidigt tidlöst utseende är Seasons ljusstake från Georg Jensen. Den snirklade skapelsen är tillverkad i stål som förgyllts med 24 karat guld, vilket gör att den kommer behålla sin fina yta genom åren. Förutom i guld finns den även att välja i silver.

seasons ljusstake

Förutom att varje vecka tända ett nytt ljus så firar vi ju här i Sverige Lucia den 13 december. Den runda kronan har gett inspiration till denna Gloria ljusstake från Muuto, som platsar mycket bra i de flesta hem. Istället för små koppar som håller ljusen på plats, så har man skapat en skåra där man sticker ned ljusen, vilket gör att du själv kan arrangera hur de ska sitta. Skulle du dessutom vilja ha fler än fyra ljus så går detta också mycket bra.

gloria ljusstake

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *